04. svibanj 2019.

Gradonačelnik podijelio certifikate na varaždinskom placu

Na Gradskoj tržnici danas je gradonačelnik Ivan Čehok uručio dvadesetak certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ prodavačima na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već četrnaestu godinu za redom.

Svečanoj podjeli prisustvovali su i tajnik Udruge hrvatskih tržnica Miljenko Ernoić, te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući 'Proizvode hrvatskog seljaka' izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

„Plac je kultno mjesto ovog grada i tu se ne kupuju samo namjernice već je ovo mjesto susreta i Varaždinci vole svoj plac. Jako je dobro da imamo ovakvu tradiciju, ove certifikate već četrnaestu godinu za redom, da građani mogu provjeriti i znati što kupuju i uvjeriti se u kvalitetu proizvoda“  istaknuo je gradonačelnik.