09. svibanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik otvorio Sajam poslova

Gradonačelnik Ivan Čehok u četvrtak je u Sportskoj dvorani Varaždin u Graberju svečano otvorio Sajam poslova koji, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, već dvanaestu godinu zaredom organizira Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Varaždin.

U svom pozdravnom govoru gradonačelnik se osvrnuo na trenutno stanje zaposlenosti i promjene koje se događaju na tržištu rada na području grada Varaždina te je svima koji sudjeluju na sajmu poželio puno uspjeha, a onima koji traže zaposlenje da nađu posao s kojim će biti zadovoljni. „Kada je riječ o globalnim i socijalnim kretanjima, pa i u Varaždinu, statistički je važan podatak da je u našem gradu puna zaposlenost. Grad Varaždin ima gotovo najveću stopu zaposlenosti u državi. No, prosječne plaće su niže u cijeloj županiji, u gradu nešto više, ali županija je na samom dnu. Ono što Grad Varaždin može učiniti i ono što radi jest stvaranje institucijskih pretpostavki, polako se oporavlja obrtništvo i malo poduzetništvo, ove godine imamo čak i više obrta nego što smo imali prethodnih godina. Dali smo i kredite malim i srednjim poduzetnicima i obrtima, i to trostruko više, što opet pokazuje znatan rast. Idemo s proširenjem Tehnološkog parka da zaposlimo više od 150 mladih inženjera, zatim s razvojem Zone Brezje izgradnjom servisne ceste. To su sve vrlo važne aktivnosti koje Grad poduzima upravo kako bi ta zaposlenost u granama visokih tehnologija bila što veća“, izjavio je gradonačelnik.

Na Sajmu se predstavilo 40-tak poslodavca iz svih grana djelatnosti koji nude gotovo 500 slobodnih radnih mjesta te ostvaruju direktan kontakt s posloprimcima. Sajam je namijenjen poslodavcima, nezaposlenim osobama koje se mogu upoznati s potražnjom za kadrovima na području naše županije i ostvariti osobni kontakt s poslodavcima, tražiteljima zaposlenja i svima koji su zainteresirani za aktivno uključivanje na tržište rada.