23. ožujak 2012.

GRADONAČELNIK OTVORIO SAJAM POSLOVA

Sajam poslova 2012 image sajam_poslova_habus

23.03.2012. - U dvorani Gospodarske škole u Varaždinu danas je otvoren peti Sajam poslova pod pokrovoteljstvom Varaždinske županije i Grada Varaždina. Sajam je otvorio Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina istaknuvši: Ovaj sajam dobra je prilika za posjetitelje, uglavnom mlade ljude pri kraju školovanja, da osjete puls tržišta rada, da se stekne slika koja se zanimanja traže i što je moguće poduzeti kako bi se šanse za pronalaženje posla povećale.
 

Mladi ljudi moraju prihvatiti taj izazov i zajedno s institucijama: školama, zavodom za zapošljavanjem, otvorenim učilištem pa na kraju i s jedinicom lokalne samouprave i poslodavcima nastojati da se zaustave i preokrenu dosadašnji negativni trendovi.

Na sajmu se predstavlja stotinjak poslodavaca, programi educiranja i dodatnog usavršavanja. Na dosadašnjim Sajmovima poslova predstavilo se preko 170 poslodavca iz svih djelatnosti, koji su prikupili preko 6000 prijava potencijalnih zaposlenika. Na Sajmovima poslova bilo je preko 11000 posjetitelja a organizator je  Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Varaždin..