10. srpanj 2021. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik otvorio Međunarodnu izložbu pasa CACIB Varaždin 2021.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u subotu je svečano otvorio Međunarodnu izložbu pasa – CACIB Varaždin 2021. koja se 10. i 11. srpnja 2021. godine održava na kinološkom poligonu u Varaždinu u organizaciji Kinološkog društva Varaždin 1181 i Hrvatskog kinološkog saveza.

Čak 580 izlagača iz dvadeset zemalja u Varaždinu izlažu svoje četveronožne ljubimce različitih pasmina i natječu se za titule najboljih, a gradonačelnik je prilikom otvorenja svima zaželio toplu dobrodošlicu: „Dobrodošli u Varaždin, nadam se da će vam boravak ovdje u sljedeća dva dana biti ugodan. Grad Varaždin je grad koji brine o životinjama i drago nam je da možemo ugostiti ovoliki broj natjecatelja i ljubitelja životinja u našem gradu. Naš kinološki poligon je prekrasan prostor i prekrasan teren, u prirodi, sigurno najljepši u Hrvatskoj za održavanje natjecanja i izložbe ovakvog tipa. Kinološko društvo već dugi niz godina organizira ovu manifestaciju gdje će ovaj vikend biti izloženo više od tisuću pasa iz dvadesetak zemalja. To su impresivne brojke i zato zahvaljujem i čestitam organizatorima i predsjednici Kinološkog društva Varaždin 1181 Tatjani Kanjuh. Pozivam sve naše Varaždinke i Varaždince da posjete izložbu, roditelje da povedu djecu da vide ove prelijepe pse i da podrže manifestaciju svojim dolaskom.“

Gradonačelnik Neven Bosilj je uz predsjednicu varaždinskog Kinološkog društva Tatjanu Kanjuh i predsjednika Hrvatskog kinološkog saveza Branka Šaru obišao izložbu i pozdravio natjecatelje.

Dnevna cijena ulaznice po osobi iznosi 20 kuna plus parking, dok je za djecu ulaz besplatan.