09. rujan 2023. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik otvorio folklorni festival FolkoFonija 2023.

Na Habdelićevom trgu u Varaždinu, gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u petak je svečano otvorio 7. Međunarodni folklorni festival FolkoFonija 2023. koji se održava od 8. do 10. rujna. Idejni začetnik i organizator manifestacije je Centar tradicijske kulture Varaždin.

"Centar tradicijske kulture čuva tradiciju, čuva folklor, a za to ima punu podršku Grada Varaždina. Ovo je već 7 godina da se održava FolkoFonija, a nastupati će različiti izvođači i folklorne skupine, ne samo iz Hrvatske već i iz Slovenije i Slovačke. Organiziran je pjevni i plesni dio, a uz to i različite tradicijske radionice na kojima naši najmlađi mogu onda upoznati tradicijske obrte. Ovo je zaista lijepa manifestacija CTK." - rekao je gradonačelnik.

Kroz glazbeno-umjetnički večernji program, održavanje radionica te sajma tradicijskih obrta u kojem će sudjelovati više od 15 županijskih udruga, uključeno je preko 200 sudionika. Uz nastupe, koncerte i radionice tradicijske kulture kulturno-umjetničkih društava promovira se bogata tradicijska kultura Hrvatske i Europe.

Ulaz na sve programe festivala je besplatan. Pokrovitelji festivala su Grad Varaždin i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

FolkoFonija 2023. je festival koji slavi kulturu, običaje i umjetničko naslijeđe.