20. kolovoz 2018. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik održao sastanak s ministrom Darkom Horvatom

U petak je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok uz svoje suradnike Damira Habijana, predsjednika Gradskog vijeća, i Sandru Malenicu, zamjenicu gradonačelnika, u Gradskoj vijećnici održao sastanak s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darkom Horvatom.

Sastanku su prisustvovali saborski zastupnik Anđelko Stričak i gradonačelnici iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije: gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, Ivanca Milorad Batinić, Koprivnice Mišel Jakšić, Preloga Ljubomir Kolarek te zamjenik gradonačelnika Novog Marofa Ivan Tuk i zamjenik gradonačelnice Varaždinskih Toplica Ivica Čičak.

„Razgovarali smo o razvoju poduzetničke infrastrukture, poduzetničkih zona, gdje Grad Varaždin prednjači. Osobito nas zanima razvoj tehnoloških parkova. Impresivna su sredstva fondova Europske Unije koja se nude te planovi Ministarstva. Grad Varaždin aplicira na nekoliko fondova i nadamo se da će to pridonijeti i osnažiti poduzetničku infrastrukturu na sjeveru Hrvatske“, izjavio je gradonačelnik.

Nakon sastanka, gradonačelnik je sa svojim uzvanicima prošetao gradom prigodom najpoznatijeg varaždinskog festivala Špancirfesta.