09. prosinac 2021. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik održao radni sastanak s veleposlanicom i investitorima iz Švicarske

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković u četvrtak su u Gradskoj vijećnici održali radni sastanak s veleposlanicom Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj  NJ. E. Emilijom Georgievom te predstavnicima tvrtke VARIOSYSTEMS.

Riječ je o uglednoj tvrtki iz Švicarske koja počinje s investicijom u Varaždinu. Sastanku je nazočio i mr. sc. Slobodan Mikac, generalni konzul RH u Švicarskoj.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo suradnjom i novom investitorom u Gospodarskoj zoni Brezje. „Potpisali smo ugovor s tvrtkom VARIOSYSTEMS, velikom švicarskom tvrtkom čiji je godišnji promet veći od milijardu i 500 milijuna kuna i koja je izrazila spremnost da u sljedeće dvije, tri godine uloži četiri milijuna eura u Zonu Brezje. Žele izgraditi i proizvodnu halu, ali i prostore za administraciju te će kroz nekoliko godina zaposliti oko 150 osoba. To je tvrtka koja se bavi mehaničkim i elektroničkim komponentama, a ovdje bi sastavljali određene završne proizvode. No, planiraju u Varaždinu imati i logistiku za Europu pa će tražiti zaposlenike sa znanjem njemačkog jezika u poslovima logistike, prodaje, računovodstva i financija za cijeli koncern koji posluje na 8 lokacija u 6 zemalja, od Amerike, Kine, Švicarske, a ovo im je zapravo prva lokacija u Europskoj uniji. Varaždin postaje Švicarska u malome – imamo NTH, Emil Frey, sada dolazi VARIOSYSTEMS. Imamo i grad prijatelj Schaffhausen u Švicarskoj s kojim odlično surađujemo u području kulture, a sada i ovu gospodarsku suradnju dižemo na puno već nivo. Izuzetno sam zadovoljan zbog toga. Tvrtka već počinje s projektiranjem, a Grad Varaždin dat će im svu administrativnu podršku i vjerujem da ćemo već kroz godinu, dvije, ovdje imati novu halu i poslovne prostore.“ – rekao je gradonačelnik.  

Veleposlanica NJ. E. Emilija Georgieva kazala je kako joj je drago što je poznata internacionalna tvrtka VARIOSYSTEMS pronašla put prema Varaždinu. Direktor tvrtke VARIOSYSTEMS Hrvatska Dario Germann zahvalio je Gradu Varaždinu na svoj pomoći u procesu proširenja tvrtke u Varaždinu koja će rasti i u proizvodnom i administrativnom smislu: „Ova podružnica u Hrvatskoj veoma nam je važna jer je jedina u Hrvatskoj i veselim se našoj suradnji.“