10. rujan 2022. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik održao prijem za sudionike 21. Susreta povijesnih postrojbi

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u subotu je održao tradicionalni prijem za predstavnike povijesnih postrojbi povodom 21. Susreta povijesnih postrojbi u Varaždinu.

Varaždinska građanska garda ugostila je povijesne postrojbe iz Bakra, Požege, Pregrade, Križevaca, Osijeka, Vinkovaca, Županje, austrijskog Linza, njemačkog Ravensburga, Tomislavgrada iz BiH, Ivanca, Čakovca, Ivanić Grada, Samobora, Svete Nedjelje i Krapine.

Sudionici susreta održali su mimohod gradskim ulicama. Nakon postrojavanja na Trgu kralja Tomislava, ispred Gradske vijećnice Grada Varaždina, zapovjednik Varaždinske građanske garde Dražen Loparić predao je prijavak gradonačelniku. Susret se nastavio u svečanom salonu Gradske vijećnice gdje je gradonačelnik Neven Bosilj pozdravio sve sudionike i zahvalio im na dolasku u Varaždin. 21. Susret povijesnih postrojbi održava se na 174. godišnjicu pripojenja Međimurja Matici Hrvatskoj.

„Varaždinska građanska garda čuva povijest, tradiciju i kulturne vrijednosti grada Varaždina, kao što to činite i vi u svojim gradovima iz kojih dolazite. Hvala vam na tome i drago mi je što vas mogu pozdraviti na vašem tradicionalnom okupljanju u Varaždinu. Naši varaždinski Purgari i dalje su izuzetno aktivni, realiziraju brojne projekte i kontinuirano rade na osmišljavanju novih čime zaista obogaćuju kulturno turističku ponudu našeg grada. Želim vam svim puno uspjeha u vašem radu i uživajte u današnjem susretu!“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.