17. lipanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik održao prijem za Enesa Garibovića

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u petak je u Gradskoj vijećnici održao prijem za karatistu Enesa Garibovića i njegovog trenera Esada Garibovića povodom osvajanja zlatne medalje na Svjetskoj karate ligi serija A i srebrne medalje na Europskom prvenstvu u Turskoj.

Prijemu je prisustvovao i voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Grada Varaždina Dražen Cesar.

Gradonačelnik je čestitao Enesu na još jednom velikom uspjehu i najavio mu financijsku podršku radi ostvarenih rezultata: „Enes stvarno zaslužuje podršku. Ova zlatna medalja u seriji A na Svjetskom kupu i srebrna medalja na Europskom prvenstvu su zaista vrhunski rezultati, najveći koje je neki Varaždinac u zadnje vrijeme postigao. Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina doznačili smo da mu se za ostvarene rezultate namijeni 20 tisuća kuna. Nadam se da će mu financijska podrška biti poticaj da i dalje nastavi postizati ovakve uspjehe.“ – rekao je gradonačelnik. Pohvalio je Enesa kako je uz vrhunski sport uspio završiti i jedan od najtežih fakulteta u Hrvatskoj, zagrebački FER. „Uspio je biti i odličan student i vrhunski sportaš, što znači da je maksimalno fokusiran i koncentriran i da zaista zna organizirati svoje vrijeme, što će mu u daljnjem razvoju karijere sigurno biti veliki plus.“ – zaključio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Enes Garibović istaknuo je koliko mu znači podrška Grada Varaždina: „Kada znam da iza mene stoji cijeli tim, onda je želja za podizanjem ovakvih rezultata još je veća. Drago mi je što i od Grada Varaždina imam ovako veliku, dugogodišnju podršku u svakom smislu, od sportske infrastrukture do financijske podrške, što je jako bitno. Mi sportaši, kada znamo da nas ljudi cijene, poštuju i podupiru, još s većim samopouzdanjem idemo na natjecanja.“ – rekao je Garibović.

Enesa za desetak dana čeka novi izazov – Mediteranske igre u Alžiru, na kojima će mu se pridružiti i varaždinski sportaši Mateo Žugec i Amanda Mlinarić.