12. svibanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik održao prijem za Denisa Peričića

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u petak je u palači Patačić održao prijem za varaždinskog književnika Denisa Peričića, dobitnika Nagrade „Vladimir Nazor“ za najbolje umjetničko ostvarenje iz područja književnosti u Republici Hrvatskoj u 2022. godini za roman „San o Križaniću“.

Gradonačelnik mu je čestitao na uspjehu: „Denis je dobio već na desetke nagrada, ali ovo je ipak najznačajnija hrvatska nagrada za književnost. Dosad su je primili naši najveći književnici, Vesna Parun, Dobriša Cesarić, Jure Kaštelan, Ranko Marinković, u novije doba Goran Tribuson, Renato Baretić, Luko Paljetak, Mirko Kovač, Zoran Ferić, prošlogodišnji je bio Ivica Prtenjača, a sada naš Varaždinac Denis Peričić. Imao sam tu čast biti govornik na predstavljanju njegove knjige, a već tada sam proročki predvidio da će postići veliki uspjeh i siguran sam da ga čeka još mnogo nagrada. Još jednom od srca čestitam.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Denis Peričić zahvalio je gradonačelniku na podršci, istaknuvši kako mu to mnogo znači za budući rad. Sretan je radi priznanja o kojem ga je obavijestila, čestitavši mu, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. „Ponosan sam, ovo je doista najveće priznanje u Hrvatskoj, za umjetnika općenito, ne samo za književnika. Drago mi je što ću Nagradu donijeti u Varaždin i zahvalan sam gradonačelniku i na prijemu i na javnoj čestitci i na njegovoj podršci. Također, za moju novu knjigu, zbirku pjesama, prema rezultatima Javnog poziva za potrebe u kulturi, dobio sam podršku od Grada Varaždina i vjerujem da na taj način književnici mogu osjetiti poticaj struktura i biti ohrabreni.“ – naglasio je Denis Peričić.

Dodjela Nagrada „Vladimir Nazor“ održat će se u Zagrebu, 19. lipnja 2023. godine.