28. svibanj 2021. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik odao počast povodom Dana državnosti

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u petak je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeće na varaždinskom groblju obilježio Dan državnosti Republike Hrvatske.

Uz gradonačelnika, počast poginulim braniteljima odali su saborski zastupnik Anđelko Stričak, izaslanstva Udruge roditelja i obitelji poginulih branitelja, Varaždinske županije, Hrvatske vojske, Policijske uprave varaždinske te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

„Dan državnosti je za svaki narod i za svaku državu pa i za građane jedne političke zajednice najvažniji datum jer na taj dan se sjećamo onih koji su poginuli, koji su bili branitelji, umrli i svih njihovih obitelji, ali i svih nas jer svatko od nas doprinosi zajednici u  kojoj živi. Zbog toga je naš dug prema svima da država, naša zajednica, bude što je moguće gospodarski i socijalno snažnija. Kad danas govorimo o Danu državnosti, moramo vidjeti na koji način Varaždin može utkati svoju građansku priču u tu državnost. Danas je i Dan oružanih snaga i kopnene vojske pa čestitam svim vojnicima. Naša je vojska i nastala i jačala i ustrojila se u pravednom Domovinskom ratu, ali i danas isto ima svoje mirnodopske zadaće. S njom odlično surađujemo, posebice s udrugama branitelja. Malo koji grad toliko izdvaja za branitelje, ali nije samo u pitanju financijska pomoć nego više njihovo uključivanje u društvo. Pomažemo im i oko europskih projekata na koje se javljaju, nacionalnog fonda i gradskog fonda. Svima želim da Dan državnosti doživimo u miru i da je potvrdimo taj dan izlaskom na izbore.“ – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.