10. lipanj 2023. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik obišao „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

U subotu se na Franjevačkom trgu održao „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“, a događanje je podržao i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj.

Na sajmu koji se održava u organizaciji Županijskog saveza poljoprivrednih udruga predstavile su se brojne udruge iz različitih grana poljoprivredne proizvodnje koje djeluju Varaždinskoj županiji. Predsjednica Županijskog saveza Marija Cafuk upoznala je gradonačelnika s radom udruga te su zajedno sa zamjenicom župana Silvijom Zagorec obišli izlagače.  

Poljoprivredni proizvođači, OPG-ovci i brojni izlagači iz gotovo svih dijelova Varaždinske županije predstavili su svoje proizvode od meda, heljde, varaždinskog ulja, varaždinskog bučinog ulja, varaždinskog klipiča, cvijeća, vina, voća i povrća.

Gradonačelnik Neven Bosilj izrazio je podršku ovoj i sličnim manifestacijama na kojima se građani mogu upoznati sa širokom ponudom poljoprivrednika iz Varaždinske županije. „Na našem varaždinskom placu ima vjerojatno najviše autohtonih proizvođača od svih tržnica u Hrvatskoj i tamo svaki tjedan naši građani mogu kupiti proizvode lokalnih proizvođača. Ovo je lijepa manifestacija i dodatan sadržaj u našoj turističkoj ponudi jer i turisti i naši sugrađani vole pogledati i isprobati što nude naši vrijedni autohtoni proizvođači. Želim svima puno uspjeha!“ – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Sajmu je prisustvovalo 12 poljoprivrednih udruga iz saveza te Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin, Srednja škola „Arboretum Opeka“ iz Marčana, Udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave „Hajdina“, Udruga žena „Preslica“ iz Sračinca, Udruga žena „Maruša“ iz Maruševca, Udruga žena „Trnovečko srce“ iz Trnovca, OPG Štefanec, OPG Podbojec, OPG Špoljar, OPG Šimak.