05. ožujak 2021. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik obišao radove u prigradskim naseljima

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u četvrtak je zajedno s direktorom gradske tvrtke Varkom Željkom Bunićem obišao radove na postavljanju horizontalno vertikalne signalizacije u prigradskim naseljima Zbelava, Črnec i Gojanec.

Naime, nakon završetka radova na europskom projektu Aglomeracije, postavljanja kolektorske kanalizacijske mreže u gradu Varaždinu, čime je potpuno zatvoren kanalizacijski sustav grada, u nekim se naseljima po prvi put postavlja cjelovita horizontalna i vertikalna signalizacija. Signalizacija se postavlja radi povećanja sigurnosti u prometu, osobito pješaka i biciklista, ali i automobilskog prometa. U nekim dijelovima naselja već je postavljen i dio oborinskog sustava odvodnje, a u nekim će postavljanje tek započeti, ali izvan glavnog kolnika. Također, tamo gdje je potrebno, Hrvatska elektroprivreda mijenja stare drvene stupove i postavlja betonske (Kućan Marof).

S obzirom na to da se čekaju uporabne dozvole za kanalizacijski kolektorski sustav, gradonačelnik je u razgovoru s građanima predvidio da bi se stanovnici naselja u kojima je sada uvedena kanalizacija, na kanalizacijsku mrežu mogli prikopčati otprilike do ljetne sezone i tako više neće morati koristiti septičke jame. Grad Varaždin postat će prvi veći hrvatski grad u potpunosti opremljen kanalizacijom i vodovodom.

Gradonačelnik i direktor Varkoma obišli su i radove u Poljani Biškupečkoj gdje se uz kanalizaciju, kako se radovi ne bi morali ponovno izvoditi i zaustavljati promet, postavlja i nova vodovodna mreža.

Riječ je o najopsežnijim komunalnim radovima u prigradskim naseljima u proteklih 50-ak godina.