18. ožujak 2021. | Autor: ddretar

Gradonačelnik obišao komunalne radove

Varaždinskim ulicama neće se više širiti smrad koji se ponekad, za ljetnog vremena, znao osjetiti iz kanalizacijskih cijevi. Grad Varaždin je zajedno s tvrtkom Varkom počeo aktivnosti na izmjeni uličnih šahtova, a gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i direktor Varkoma doc.dr.sc. Željko Bunić u četvrtak su prilikom obilaska komunalnih radova u gradu provjerili kako će biti obavljeni ti radovi u Ulici Hinka Krizmana.

Na samom mjestu izvođenja radova dobili smo pojašnjenje: Pojedine dionice javnog kanalizacijskog sustava povremeno su pod utjecajem nakupljanja plinova uslijed malog protoka sanitarnih otpadnih voda, naročito u sušnom vremenskom periodu. Isti plinovi evakuiraju se na površinu putem slivnika čija zadaća je prikupljanje oborinskih voda. Navedeni plinovi ( sumporovodik i drugi ) kod pojedinaca mogu izazvati osjet neugodnog mirisa. Da bi se to spriječilo, Varkom d.d. je poduzeo mjere modernizacije sustava ugradnjom vodonepropusnih tijela slivnika s ugrađenim sifonom. Isti sifon sprječava izlazak plinova na površinu. Prvi takav zahvat izveden je u Ulici Hinka Krizmana koja je imala takav najizraženiji problem. Gradonačelnik Čehok je od stanovnika saznao da se pedeset godina čekalo da se ta ulica konačno počne rekonstruirati.

Kako je najavljeno, do kraja godine na taj način bit će ugrađeno oko 200 novih šahtova sa sifonima u petnaestak varaždinskih ulica u kojima zastarjela kanalizacija do sada izazivala neugodne mirise.

Gradonačelnik je obišao i radove na rekonstrukciji  Ulice Tituša Brezovačkog. U sklopu radova na povlačenju novog asfalta, a u dogovoru sa stanarima,  dodatno su uređena parkirališta uz višestambene zgrade zatravnjenim, sačastim kockama.