16. srpanj 2020. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik obišao BIRD radionice u Gojancu

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u četvrtak je obišao dječje radionice u Gojancu koje se u sklopu projekta BIRD održavaju tokom ljeta u svim varaždinskim prigradskim naseljima. Radionice u svakom prigradskom naselju traju po tjedan dana i za djecu su potpuno besplatne.

„Sretni smo da se unatrag nekoliko godina, zahvaljujući Lani Žiher, i ostalima koji su se uključili, našim vijećnicima i drugima, pojavila ova ideja da se tijekom ljetnih i zimskih praznika djeci, osobito u ovim manjim prigradskim naseljima, omogući da se mogu sastajati i družiti, da imaju radionice i igraonice. Djeca su tijekom praznika najčešće bila prepuštena sami sebi, roditelji rade i djeca nemaju toliko aktivnosti kao inače dok traje školska godina. Svake je godine sve više djece koja se druže, igraju, bave se sportom, izrađuju na radionicama, slušaju priče, sve ono što je nekako izvan školskog fokusa nastave, a opet djecu može zaokupiti pa tako i olakšati roditeljima koji su sigurni da su im djeca u dobrim rukama i netko se brine za njih. Grad će i dalje financirati ovakve radionice.“ – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Prema riječima voditeljice radionica Lane Žiher, odaziv djece je velik i svaki dan se okuplja minimalno 40 mališana koji na kreativan i zabavan način provode ljetne praznike.

Nakon Gojanca, radionice će se odvijati još u Hrašćici i Poljani Biškupečkoj, a 31. srpnja 2020. godine, djeca iz svih mjesnih odbora koja su prisustvovala radionicama, imat će završno druženje.