26. veljača 2021. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik u obilasku nove tvornice u zoni Brezje

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u četvrtak je uz pročelnika Upravnog odjela za  upravljanje imovinom i gospodarstvo Tomislavom Bogovićem obišao novoizgrađenu tvornicu, skladište i poslovne prostore varaždinskih tvrtki Farmex i Solvis. Novim prostorima proveo ih je predsjednik uprave i vlasnik Stjepan Talan.

Nova poslovna zgrada izgrađena je na zemljištu koje je Grad Varaždin prodao ovim tvrtkama u Gospodarskoj zoni Brezje, a u skladu s europskim pravilima, daje i potpore za investicije i otvaranje novih radnih mjesta.

Gradonačelnik se uvjerio kako je riječ o visokoj, inovativnoj tehnologiji u proizvodnji solarnih panela te razgledao nove poslovne prostore tvrtke za distribuciju vitamina, minerala i lijekova. Izrazio je zadovoljstvo što je Solvis još 2008. godine započeo investiciju na zapadnom dijelu zone Brezje, a sad nastavio i na istočnom dijelu, osobito iz razloga što je riječ upravo o visokim tehnologijama, višim primanjima zaposlenika, a time i većoj dodanoj vrijednosti.

Prilikom obilaska razgovaralo se o daljnjim planovima tvrtki Solvis i Farmex, kao i  o daljnjim investicijama u zonu Brezje. „Interes poduzetnika i investitora u Gospodarsku zonu Brezje je ogroman i uskoro treba očekivati i realizaciju novih kupoprodaja. Veseli me što je ovdje zaposleno čak 135 osoba i što je Varaždin, uz sve druge investicije koje su realizirane od kad smo preuzeli upravljanje Gradom, ponovno postao lider u privlačenju novih ulaganja.“

Grad Varaždin je sklopio Ugovor o osnivanju prava građenja s tvrtkom Solvis za 54.161 m² u svibnju 2008. godine. Tvrtka Solvis je kasnije i otkupila zemljište od Grada, a danas broji 165 zaposlenih. Tvrtka Farmex nova je investicija Stjepana Talana koja je puštena u pogon krajem prošle godine, a zapošljava 135 osoba.