06. studeni 2021. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik Neven Bosilj otvorio varaždinski aerodrom

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković u subotu su nazočili svečanom otvorenju varaždinskog aerodroma koje se održalo u organizaciji Aerokluba Varaždin, gradske tvrtke Parkovi i Grada Varaždina.

Otvorenju je prisustvovao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, direktor gradske tvrtke Parovi Marin Bašić te tajnik Aerokluba Varaždin Robert Mišak.

Varaždinski aerodrom od ove je godine pod upravljanjem gradske tvrtke Parkovi, a 26. listopada 2021. godine službeno je dobio Odobrenje za uporabu.

Gradonačelnik Neven Bosilj zadovoljan je činjenicom da je Varaždin ponovo ucrtan na aviokartama: „Nakon devet mjeseci od kad je bio izbrisan sa svih aviokarata u Europi, varaždinski aerodrom vratili smo ponovo u funkciju i mislim da je to sjajna vijest. Već je puno aviona danas letjelo, imamo interesente iz gospodarskih subjekata koji će uložiti u rasvjetu, odnosno uređaje, tako da će aerodrom postati 24 sata na dan dostupan. Konačni cilj razvoja ovog aerodroma je da kroz dvije, tri godine ovdje polijeću i slijeću low-cost operateri poput Easyjeta, Ryanaira ili Germanwingsa, što će sigurno doprinijeti razvoju gospodarstva u gradu Varaždinu.“ – rekao je gradonačelnik. Kazao je kako  ima naznake da će letovi između Varaždina i Verone ići svaki tjedan upravo zbog gospodarskih subjekata koji ih povezuju. „Postoji interes i od ulagača koji žele ulagati u dodatne hangare i koji žele iznajmiti postojeće. No, najvažnije je sada da smo aerodrom vratili u funkciju i da je pod potpunom kontrolom Grada Varaždina s obzirom na to da njime upravlja gradska tvrtka Parkovi.“ – istaknuo je gradonačelnik prilikom otvorenja.