07. travanj 2022. | Autor: Gradonačelnik nazočio prijemu gospodarskih savjetnika iz stranih diplomatskih misija

Gradonačelnik nazočio prijemu gospodarskih savjetnika iz stranih diplomatskih misija

Gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj u četvrtak je zajedno s županom Varaždinske županije u Županijskoj palači primio više od trideset gospodarskih savjetnika akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama u Republici Hrvatskoj.

Gospodarski savjetnici posjetili su grad Varaždin i Varaždinsku županiju u okviru programa promotivnih posjeta koje organizira Uprava za gospodarske poslove i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova u sklopu sustava gospodarske diplomacije.

Gradonačelnik je savjetnicima prezentirao gospodarske mogućnosti i potencijale grada Varaždina. „Drago mi je što sam mogao sudjelovati na ovom sastanku i prikazati potencijale grada Varaždina koji s 44 tisuće stanovnika ima preko 21 tisuću zaposlenih. Posebno sam istaknuo i potencijale naše Zone Brezje i nadam se ćemo uspjeti s partnerima iz drugih zemalja ostvariti još bolju suradnju. Za Brezje imamo puno pisama namjere, a već imamo švicarske i austrijske investitore. Vjerujem da će se pojačati interes za daljnja ulaganja u gradu Varaždinu koji, moram napomenuti, ima nezaposlenost ispod dva posto, dakle među najnižim u Republici Hrvatskoj. Želimo što više kvalitetnih investitora, i da se oni međusobno natječu s dobrim uvjetima i visinom plaća za zaposlenike kako bi dobili što kvalitetnije kadrove u Varaždinu.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Župan Anđelko Stričak izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom i prilikom da uvaženim gostima prezentira Varaždinsku županiju. „Nikad do sada Varaždinsku županiju nije posjetio ovako veliki broj savjetnika za gospodarstvo akreditiranih pri stranim veleposlanstvima i to nas svakako veseli. Predstavili smo im našu županiju koja raspolaže brojnim prirodnim i kulturnim dobrima, upoznali smo ih s našim gospodarskim i turističkim razvojem, predstavili prometnu infrastrukturu, a i naš obrazovni sustav. Prvenstveno tu mislim na naše centre izvrsnosti koji su se pokazali kao odličan primjer za sve ostale županije u Republici Hrvatskoj. Vjerujem da informacije koje smo im predočili su samo poticaj za razvoj daljnje suradnje, privlačenje novih investicija i ono što je najvažnije da se oni prilikom boravka u našu županiji osjećaju sigurnima i dobrodošlima.“ – izjavio je župan.

Osim prijema u Županijskoj palači, savjetnici su posjetili i poslovni sustav Vindija, Fakultet organizacije i informatike te siranu Bohnec u Ludbregu.