11. rujan 2023. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik nazočio gala koncertu festivala Noctes Aquae Iasae

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u nedjelju je prisustvovao gala koncertu 3. izdanja festivala Noctes Aquae Iasae koji se održao u Varaždinskim Toplicama.

Na arheološkom nalazištu nastupili su svjetski poznati operni pjevači: sopranistica Jelena Štefanić, mezzosopranistice Martina Tomčić i Sofija Cingula, gosti iz Italije bariton Alessio Quaresima i tenor Roberto Cresca, Eva Zhivkovska iz Makedonije, a uz pratnju talijanskog pijanistu Gianfranca Pappalarda Fiumare.

Gala koncert kojim je završio trodnevni festival klasične glazbe Noctes Aquae Iasae svojim su dolaskom uveličali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak sa zamjenicom Silvijom Zagorec, gradonačelnica grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković, saborski zastupnici Damir Habijan i Natalija Martinčević te mnogi drugi uvaženi gosti koji su oduševljenim pljeskom pozdravili umjetnike.

Atraktivne operne arije, razigrane ritmovima Puccinija, Verdija, Bizeta i ostalih poznatih kompozitora pružile su posjetiteljima doživljaj za pamćenje. Festival je pohvalio i gradonačelnik Neven Bosilj koji se svake godine rado odazove ovoj manifestaciji istaknuvši kako ona postaje brandom Varaždinskih Toplica i jedna od najvažnijih glazbenih događaja.