27. studeni 2019. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik najavio besplatan koncert za varaždinske umirovljenike

Gradonačelnik Ivan Čehok u srijedu je uz predsjednika Udruge umirovljenika grada Varaždina Viktora Mrzlečkog, predsjednicu Centra tradicijske kulture Petru Golubar i umjetničkog voditelja tamburaškog ansambla i voditelja tamburaškog orkestra Centra tradicijske kulture Tibora Büna održao konferenciju za medije na kojoj je najavio koncert za umirovljenike, a koji Grad Varaždin povodom obilježavanja Dana grada Varaždina poklanja varaždinskim umirovljenicima.

Koncert Kvarteta Gubec i tamburaškog orkestra Centra tradicijske kulture održat će se 2. prosinca 2019. godine s početkom u 19 sati u Sportskoj dvorani Graberje, a repertoar će obuhvatiti kajkavske pjesme, zabavne domaće i strane evergreene.

Gradonačelnik poziva sve umirovljenike da dođu i uživaju u koncertu povodom Dana Grada Varaždina. „Ovaj koncert po prvi puta organiziramo za naše umirovljenike. Organizator je Centar tradicijske kulture koji je ove godine osvojio sve najvažnije nagrade u Hrvatskoj stoga će umirovljenici moći vidjeti jedan vrhunski orkestar i plesače. Uvjeren sam da će to za njih biti prava glazbena poslastica, a i prilika za druženje, odmak od svakodnevice, da mogu uživati u koncertu  koji je za njih besplatan. Pokušati ćemo organizirati i prijevoz za sve umirovljenike koji dolaze iz prigradskih naselja. Udruga umirovljenika obavijestila je sve svoje članove, a umirovljenici na koncert mogu povesti i članove svoje obitelji.“ – rekao je gradonačelnik i naglasio kako se nada da će ovo postati tradicija i da će se svake godine u sklopu Dana grada Varaždina organizirati jedan ovakav koncert.