25. travanj 2018.

Gradonačelnik na kolegiju o kućnim ljubimcima, bazenima i muzičkim klupama

Na petom javnom kolegiju gradonačelnika, održanom danas u Gradskoj vijećnici, gradonačelnik Ivan Čehok i pročelnici upravnih odjela Grada izvijestili su javnost o najaktualnijim projektima, događajima i planovima kao i novom radnom vremenu gradske uprave, utorkom do 17 sati, čime se želi omogućiti svim građanima neposredan kontakt s upravom.

Predstavljena je odluka o uvjetima i načinu kućnih ljubimaca i postupanju s napuštenim životinjama u Gradu Varaždinu koja će se naći na dnevnom redu iduće sjednice Gradskog vijeća sazvane za 7. svibnja. Odlukom će se propisati obavezna sterilizacija za napuštene životinje, ali i za kućne ljubimce nemarnih vlasnika. Detaljnije će se o Odluci raspravljati gradski vijećnici.

Gradonačelnik je najavio i ponovno stavljanje u funkciju kupališta i kompleksa na Dravi.

„Riječ je o vrlo nostalgičnoj točci jer se svi sjećamo kupanja dravskim bazenima i Dravi. Taj kompleks treba temeljito obnoviti, a u suradnji s gradskom tvrtkom Varkom napraviti ćemo sve tehničke i strojarske izračune i prionut poslu kako bi omogućili varaždincima kupanje na Dravi već i ove sezone. Takav standard ima malo koji grad u Hrvatskoj, imamo zatvorene bazene, imamo Aqacity i evo sad ćemo osposobiti još i kupalište na Dravi. Želimo Dravu približiti Varaždincima i dovesti građane na Dravu jer to je najbolji način preveniranja zagađenja okoliša i bacanja smeća i zaštite cijelog područja uz Dravu“ istaknuo je Čehok.

Predstavljene su glazbeno svijetlosne klupe, koje će biti postavljene ispred nekadašnje varteksove robne kuće u sklopu projekta javnih urbanih mobilijara koji upotpunjavaju naše ulice, trgove i šetališta. Najavljeno je i održavanje Europskog rukometnog prvenstva za kadete u kolovozu ove godine kao i održavanje vježbe civilne zaštite grada Varaždina pod nazivom „U rukama anđela“, najveće pokazne vježbe ikad održane u Varaždinu. Vježba je predviđena za 10. svibanj 2018. godine na području VI. osnovne škole i u ulici Miroslava Krleže.