12. studeni 2019. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik ispunio obećanje – u Biškupcu posađena stabla javora

Gradonačelnik Ivan Čehok u utorak je prisustvovao sadnji drveća na uglu Gospodarske ulice i Trga Ivana Perkovca u Biškupcu.

Time je ispunio svoje obećanje građanima da će se na lokaciji gdje su srušene platane zbog potrebe uređenja raskrižja, posaditi nova stabla. Djelatnici Parkova su zajedno s gradonačelnikom posadili devet stabla javora.

„Na svako srušeno drvo, jer ovdje smo morali srušiti tri platane zbog toga što nije bilo mjesta za novo raskrižje i rotor, naša je namjera posaditi tri nova. Dakle, ovdje ćemo umjesto tri srušene platane posaditi devet novih stabala, a cilj nam je da u cijelom gradu u tri godine posadimo tisuću stabala. Počeli smo s akcijom kolektivne sadnje drveća „Posadi drvo, ne budi panj“, no i nakon završetka te akcije, mi sadimo dalje, kako ovdje tako i na drugim lokacijama diljem grada, a osobito tamo gdje idemo s dječjim, odnosno sportskim igralištima. Namjera nam je napraviti novo sportsko igralište koje uopće do sada nije postojalo u Grabanicama, a uz njega ćemo posaditi i drvored. To samo pokazuje da, s obzirom na pritužbe građana zbog rušenja platana koje je bilo neizbježno, Grad Varaždin itekako razmišlja o novoj sadnji i to trostruko više stabala.“ – rekao je gradonačelnik.