01. siječanj 2022. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik i zamjenik obišli dežurne službe te uručili donaciju OB Varaždin i nove ugovore za stanove liječnicima

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković na novogodišnje su jutro zajedno s županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom i zamjenicom Silvijom Zagorec obišli dežurne službe u gradu Varaždinu.

U Policijskoj upravi varaždinskoj dočekao ih je načelnik Predrag Benčić koji je stanje sigurnosti u novogodišnjoj noći ocijenio zadovoljavajućim jer nije bilo potrebe za intervencijama. Istaknuo je kako PU varaždinska bilježi pozitivne rezultate u protekloj godini s ciljem da se poveća razina sigurnosti u gradu Varaždinu.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Ivica Labaš dužnosnike je prilikom obilaska izvijestio kako je večer prošla mirno uz jednu manju intervenciju na otvorenom. „Sretno smo ušli u novu godinu, a proteklu smo godinu zatvorili s ukupnim brojem od 240 intervencija.“ – kazao je Ivica Labaš.

U Zavodu za hitnu medicinu dužnosnici su se susreli s ravnateljem Zavoda Mladenom Smoljancem. „Večer je protekla relativno mirno, bez većih intervencija. Protekle dvije godine bile su veoma izazovne, ali učinit ćemo sve da smanjimo negativne brojke u ovoj godini.“ – rekao je Smoljanec.

Prilikom obilaska ravnateljstva Opće Bolnice Varaždin, gradonačelnik je ravnatelju Damiru Poljaku uručio donaciju Grada Varaždina u iznosu od 56.700,00 kuna za nabavu četiri monitora vitalnih funkcija. Također, gradonačelnik je uručio i odluke o dodjeli još dva stana liječnicima OB Varaždin koji su s Gradom Varaždinom sklopili ugovor o najmu stana s mogućnošću kupnje. Naime, iako zdravstvena skrb nije u nadležnosti Grada Varaždina, Grad aktivno sudjeluje u strategiji zadržavanja postojećih liječnika i privlačenjem novih. Tako se od ukupno sedam ugovora o najmu, troje liječnika već odlučilo na kupnju stana, čime zadovoljstvo iskazuje i uprava varaždinske bolnice.

„Današnji obilazak završili smo u Općoj bolnici Varaždin gdje u ime Grada Varaždina predajem donaciju za nabavu novih medicinskih uređaja te ugovore za stanove za naše liječnike u Hrašćici. Već je sedam stanova liječnicima dodijeljeno za najam, od kojih su se tri odlučili za kupnju te tako  pomažemo bolnici kako bi zadržali liječnike. Veseli me što godinu započinjemo i s povećanim naknadama za novorođenčad i što ćemo od danas svako novorođeno dijete dočekati s 5.000 kuna, umjesto s dosadašnjih 2.000 kuna naknade.“ – istaknuo je gradonačelnik Neven Bosilj. Iskazao je zadovoljstvo što tijekom novogodišnje noći dežurne službe nisu imale značajnih intervencija: „Drago mi je što su naši sugrađani bili odgovorni i što je noć protekla veselo, ali mirno. Hvala svima koji su je proveli radno, brinući se o sigurnosti i zdravlju Varaždinki i Varaždinaca, ali i svemu što za nas čine tijekom cijele godine.“

Ravnatelj Poljak zahvalio je Gradu Varaždinu na svoj pomoći i donacijama, a trenutnu situaciju nakon novogodišnje noći ocijenio je dobrom. „Varaždinska bolnica trenutno ima 140 hospitaliziranih, covid pozitivnih pacijenata i brojka je u padu što je ohrabrujuće.“ – rekao je Damir Poljak.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak također je zahvalio svim službama koje vode brigu o sigurnosti i zdravlju građana na njihovom predanom radu: „Današnjim obilaskom htjeli smo poslati poruku, odnosno ukazati na važnost njihova poziva i na tome im zahvaliti.“