02. travanj 2021. | Autor: ddretar

Gradonačelnik i zamjenici upisali gradske municipalne obveznice

U petak je gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok, kao što to mogu i svi drugi građani, u poslovnici Privredne banke Zagreb na Franjevačkom trgu u Varaždinu upisao municipalne obveznice Grada Varaždina.  Zajedno s njim, obveznice su upisali i njegovi zamjenici Sandra Malenica i Zlatan Avar.

Nakon kraće procedure koje su obavile ljubazne bankarske službenice, gradonačelnik Čehok je novinarima izjavio: Prema nama dostupnim informacijama zanimanje za obveznice je veliko. Institucionalni ulagači su već pokazali zanimanje na samim prezentacijama. Mi smo sada ovim simboličnim činom pozvali  i sve građane da upisuju obveznice Grada Varaždina. To mogu raditi fizičke osobe kojima je to puno isplativije nego bilokakav oblik bankarske štednje.  – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok  ispred poslovnice PBZ-a u Varaždinu držeći u rukama dokument o upisu obveznica te dodao: Na taj način pokazuju i povjerenje prema vlastitome gradu, odnosno ulažu u razvoj grada.

Razdoblje upisa obveznica potrajat će do 8. travnja 2021. godine, a osim u poslovnicama PBZ-a u Varaždinu, građani se mogu upisati za kupnju obveznica i putem interneta za što se informacije nalaze na www.varazdin.hr/obveznice.