01. siječanj 2020. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik i zamjenici u tradicionalnom obilasku dežurnih službi

Gradonačelnik Ivan Čehok sa svojim zamjenicima Zlatanom Avarom i Sandrom Malenicom na novogodišnje je jutro tradicionalno posjetio neke od dežurnih službi u gradu Varaždinu.

U Općoj bolnici Varaždin gradonačelnik je ravnatelju bolnice, dr. Nenadu Kudeliću, uručio donaciju od 30 tisuća kuna za pokriće troškova nabavke rino-laringo-fiberskopa, tj. kamere s optičkim vlaknom za potrebe Odjela za otorinolaringologiju. “Svake godine donacijom Općoj bolnici Varaždin želimo na simboličan način zahvaliti svim liječnicima, medicinskim sestrama, medicinskom osoblju i svima koji rade u varaždinskoj bolnici i ovu su noć bdjeli nad nama i morali raditi kad su se ostali zabavljali. Sigurni smo uz dobro organiziranu bolnicu i bolničke službe. Donacijom će se kupiti uređaj koji je prijeko potreban otorinolaringologiji. Grad Varaždin tijekom godine izdvaja i veća sredstva potrebna za nabavku opreme i edukaciju liječnika jer bez dobre opreme i educiranih liječnika nema zdravstvene zaštite i zdravstvene sigurnosti za naše sugrađane. Planiramo i još četiri nova stana za liječnike, dosad smo dali sedam stanova zajedno s bolnicom. Tih sedam stanova znači sedam liječnika koji su ostali u Varaždinu. Premda Grad nije formalno osnivač i nema nadležnost nad bolnicom, ovime u ime svih građana pokazujemo brigu , jer bolnica osigurava primjerenu zdravstvenu zaštitu svim Varaždinkama i Varaždincima.” – rekao je gradonačelnik prilikom urušenja donacije.

Nakon posjete bolnici, gradonačelnik se sa zamjenicima uputio u Policijsku upravu varaždinsku gdje ga je dočekao načelnik PU varaždinske, Predrag Benčić sa svojim suradnicima. Načelnik je naglasio kako je novogodišnja noć protekla mirno, sa zadovoljavajućim stanjem javnog reda i mira i općim stanjem sigurnosti. “Policija je također ovu noć trebala bdjeti nad nama i čuvati nas, osobito radi upotrebe raznih pirotehničkih sredstava. Treba zahvaliti svim policajkama i policajcima, ne samo zbog ove noći nego i zbog cijele godine. Njih je malo, plaće su male, i mislim da ti ljudi stvarno zaslužuju našu posebnu zahvalu.” – istaknuo je gradonačelnik.

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Varaždin gradonačelnika je dočekao zapovjednik Ivica Labaš s dežurnim pripadnicima vatrogascima. Oni su u novogodišnjoj noći imali jednu intervenciju, a u pitanju je bio manji požar balkona. Gradonačelnik je naglasio kako će se konačno nakon desetak godina obnoviti vozni park vatrogasaca: “Naši vatrogasci su ponajbolji u državi. Ove godine nabavljamo im dva nova vozila jer se desetak godina nije nabavljalo ništa. Vatrogasci su odlično obučeni, izvježbani, no bez opreme ni oni nisu sigurni, a ni naši sugrađani. Zahvaljujući našem zastupniku Anđelku Stričaku, država će dati još dva vozila, tako da ćemo u ovom četverogodišnjem mandatu uspjeti nabaviti četiri vozila, što će u potpunosti zadovoljiti potrebe vatrogasaca.”