01. siječanj 2019. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik i zamjenici u tradicionalnom novogodišnjem posjetu bolnici, policiji i vatrogascima

Prvi dan nove 2019. godine gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok, zajedno sa svojim zamjenicima Zlatanom Avarom i Sandrom Malenicom, obišao je bolnicu, policiju i vatrogasce.

U Općoj bolnici Varaždin gradonačelnik je ravnatelju bolnice, dr. Nenadu Kudeliću, uručio donaciju od 60.000 kuna za nabavku nove operacijske lampe kojom će se omogućiti bolji uvjeti rada u operacijskoj sali. Gradonačelnik i ravnatelj složili su se da je potrebno kontinuirano činiti sve kako bi se zadržali liječnici u OBV, koji su deficitarni kadar u cijeloj našoj zemlji, a Grad Varaždin se aktivno uključio u program i strategiju zadržavanja tog kadra kroz cijeli niz mjera poput stanova za liječnike, nabavci medicinske opreme, odobravanjem edukacije liječnika i njihovog usavršavanja, nabavci literature i ostalim vrstama pomoći. Gradonačelnik se zahvalio medicinskom osoblju, a i svim drugim službama koje su za novogodišnju noć, dok se većina građana veseli, bdjele nad našim građanima i njihovom sigurnošću. "Iako nemamo nikakvu službenu nadležnost nad bolnicom, Grad svake godine pomaže donacijama. Pomažemo i tijekom cijele godine, a sada smo dogovorili i potpisali ugovor za još četiri nova stana za naše liječnike koja će se dovršiti u Hrašćici. Svi smo svjesni da liječnici odlaze u inozemstvo i u druge dijelove Hrvatske, stoga nam je primarno ulagati u njih. U bolnici ima puno zainteresiranih i za osnivanje i opremanje vrtića, odnosno vrtićkog odjeljenja, čime bi im se puno pomoglo jer bi im djeca bila blizu. Vjerujem da ćemo i to uspjeti ostvariti", rekao je gradonačelnik prilikom posjeta bolnici.

U Policijskoj upravi varaždinskoj gradonačelnika je dočekao načelnik policije Predrag Benčić koji je gradonačelniku zahvalio na suradnji i podršci u 2018. koja se uspješno nastavlja i u novoj godini te naglasio da je suradnja s Gradom ključna kako bi se svi projekti odradili u najbolju korist naših sugrađana te da Varaždin bude sigurno mjesto za život. U PU varaždinskoj su zadovoljni s tim kako je protekla novogodišnja noć u kojoj nije bilo većih intervencija. "Koristim prigodu da načelniku i svim djelatnicima PU zaželim svako dobro i zahvalim u ime svih građana što su čuvali našu sigurnost i ovu noć. Smatram da bi dogodine trebalo građane osvijestiti da do jedne razine smanje korištenje pirotehničkih sredstava jer je u novogodišnjoj noći smisao veselje i zabava. S PU varaždinskom njegujemo dobru suradnju, prijavili smo i nekoliko projekata od kojih jedan ide direktno u Bruxelles, a radi se o potpunom novom sustavu praćenja prometa i sumnjivih radnji u gradu, kao novina za ovaj dio Europe. Policijska uprava će provesti i jedan novi projekt tijekom Špancirfesta te zahvaljujem MUP-u što su baš Varaždin odabrali za područje cijele Hrvatske. Uskoro ćemo sazvati i naše Vijeće za prevenciju od kriminaliteta na kojem ćemo i dodatno utvrditi što tijekom godine treba u gradu još poboljšati", napomenuo je gradonačelnik.

Na kraju obilaska, gradonačelnik i zamjenici posjetili su Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Varaždina, gdje ih je dočekao zapovjednik Ivica Labaš s dežurnim pripadnicima vatrogascima, koji je također rekao da je najluđa noć protekla bez značajnijih potreba za intervencijama. S gradonačelnikom je raspravio koji su planovi za iduću godinu i na koji način Grad Varaždin može pomoći u poboljšanju uvjeta rada Javne vatrogasne postrojbe.