31. prosinac 2020. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik i predsjednik Vijeća zahvalili medijskim djelatnicima

Gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok u četvrtak je s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Varaždina Damirom Habijanom održao konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na događanja protekle godine te kako bi novinarima i medijskim djelatnicima zahvalio na suradnji i praćenju rada Gradske uprave i Gradskog vijeća.

„Tijekom ove turbulentne i izazovne godine puno smo toga prošli, nažalost puno toga lošeg se dogodilo, dvije velike nepogode, prije svega pandemija pa sad i potresi. Suradnja Grada Varaždina sa sredstvima javnog priopćavanja i u ovakvim otežanim okolnostima bila je korektna, primjerena. Preko vas smo uspijevali informirati građane i biti u kontaktu s građanima, što je osobito važno u ovakvim nedaćama. Sve što smo radili kao Gradska uprava, kao Stožer civilne zaštite Grada Varaždina, ne bismo mogli napraviti da nije bilo dobre suradnje s vama, medijima. Na tome vam, u ime svih naših djelatnika, iskreno zahvaljujem. Nadamo se dobroj suradnji i u idućoj godini. Iako je izborna godina pred nama, to ne bi trebalo utjecati na naš rad.“ – rekao je gradonačelnik.

Najavio je kako Gradsko vijeće Grada Varaždina za iduću godinu ima ambiciozne planove, a danas su donijeli odluku da se Grad i novčano uključi u pomoć žrtvama potresa: „Da današnjoj sjednici donijeli smo odluku da 150 tisuća kuna iz pričuve ide za pomoć onima u potrebi, prije svega u petrinjskom i sisačkom kraju. Svi vijećnici, osim SDP-a i Reformista, odlučili su dati svoju mjesečnu naknadu također za pomoć žrtvama potresa, a moji zamjenici i ja odreći ćemo se dijela plaće u tom iznosu, kako bi se pomoglo nekoj od općina. Ovim činom iskazujemo svoju solidarnost, obzirnost i ljudskost u ovakvim okolnostima.“ Pozvao je sve građane koji žele donirati potrepštine da dođu u Društveni dom Poljana Biškupečka gdje se prikuplja suha hrana, voda i sve što je potrebno za pomoć.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan također je zahvalio novinarima na dobroj suradnji i praćenju rada Gradskog vijeća. Iskoristio je priliku da se zahvali i svim Varaždinkama i Varaždincima što su ponovno u posljednja dva dana pokazali veliko srce i uključili se u prikupljanje pomoći za Petrinju. „Brojni naši građani su se uključili, a između ostalih i White Stonesi, Udruga 7. gardijske brigade Puma, gradski vijećnik Danijel Kuserbanj sa svojom ekipom, Kos transporti. Još jednom smo pokazali zajedno veliki senzibilitet prema onima kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije. Drago mi je da je Gradsko vijeće, odnosno svi vijećnici s liste gradonačelnika Čehoka, HDZ-a i Lige za grad, danas podržalo prijedlog da se pomogne Sisačko-moslavačkoj županiji, područjima koja su pogođena ovim potresom. Žao mi je što ostali gradski vijećnici nisu sudjelovali u donošenju te odluke.“

Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća svima su zaželjeli bolju i uspješniju novu godinu.