04. veljača 2022. | Autor: ddretar

Gradonačelnik i predsjednica Gradskog vijeća odazvali se apelu Opće bolnice Varaždin i darovali krv

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan te gradski pročelnici, odazvali su se apelu Opće bolnice Varaždin i darovali krv.

"Ako smo što protekle dvije godine od kada nas je zahvatila kriza izazvana bolešću COVID-19 virusa naučili, to je solidarnosti. Dobrovoljno darivanje krvi, najbolji je i najjednostavniji način brige o svojoj zajednici i konkretne pomoći onima kojima je pomoć potrebna. Nastojim nekoliko puta godišnje dati krv i siguran sam kako će se, s obzirom na to da je situacija sa zalihama krvi, naročito krvnih grupa 0 i A ozbiljna, Varaždinke i Varaždinci kao i uvijek do sada u kritičnim situacijama, odazvati pozivu OB Varaždin i darovati krv." - rekao je gradonačelnik.

Predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan kazala je: "Darivanje krvi najbolji je način na koji se može nekome pomoći i spasiti život, budući da znanost još uvijek nije otkrila način da se umjetno proizvode krv. Svatko tko nema zdravstvenih zapreka može pomoći i postati dio velike obitelji dobrovoljnih darivatelja krvi“.

Dr. Gordana Jaklin, voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu OB Varaždin zahvalila je na odazivu i razumijevanju naglasivši kako gradonačelnika poznaje kao dugogodišnjeg darovatelja koji danas 47. put daruje krv te kako vjeruje da će se Varaždinke i Varaždinci i ovoga puta odazvati u velikom broju.