22. srpanj 2024. | Autor: td

Gradonačelnik Grada Varaždina priredio prijem za Marina Ranteša i Ivanu Malobabić

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici priredio prijem za Marina Ranteša i Ivanu Malobabić koji su izborili nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Prijemu su nazočili trener Ivane Malobabić Saša Suhodolčan, majka, a ujedno i team manager Marina Ranteša Sunčica Šebečić i voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Grada Varaždina Dražen Cesar.

Varaždinski BMX biciklist Marin Ranteš izborio je nastup za Pariz nakon što je kroz kvalifikacijske turnire u Šangaju i Budimpešti osigurao šesto mjesto, što je potvrdilo njegovu kvotu za Olimpijske igre, gdje će se natjecati u disciplini BMX slobodni stil. Ranteš je prvi BMX biciklist iz Hrvatske kojemu je uspjelo plasirati se na Olimpijske igre. „Nisam još svjestan da odlazim na Olimpijske igre, ali osjećam se super, 100 posto sam spreman i mislim da bi sve trebalo proći onako kako sam si isplanirao. Rebra su još potrgana, ali ne osjećam bolove što mi puno znači jer sam se mogao i psihički i fizički odmoriti.“- rekao je Marin Ranteš.

Stolnotenisačica Ivana Malobabić kvalificirala se kroz svjetsku ranglistu, igrajući turnire i sakupljajući bodove. „Očekivanja u stolnom tenisu ovise dosta o ždrijebu, voljela bih u prvom kolu izbjeći neku od Azijatkinja dok se malo ne priviknem na uvjete i na stol, a onda slijedi borba do kraja. Olimpijske igre su ostvarenje sna svakog sportaša jer se tamo natječu najbolji od najboljih. Jako sam sretna što mogu predstavljati Hrvatsku i vjerujte mi da ću dati sve od sebe.“ – dodala je.

„Čestitam našim sportašima na uspjehu, ponosan sam što Grad Varaždin ima dostojne predstavnike, a u ime svih sugrađanki i sugrađana Grada Varaždina želim im odličan rezultat i plasman.“- rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. „Grad Varaždin će sufinancirati svakoga od njih u iznosu 2.000,00 eura putem Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.“ – istaknuo je.

Gradonačelnik je podsjetio da će na Olimpijskim igrama u Parizu nastupiti i Sandro Meštrić, rodom iz Gornjeg Kneginca, koji je bio član GRK Varaždin,a sad je član poljskog Kielca, Sara Kolak koja je prve atletske korake napravila u „AK Sloboda“, a varaždinski košarkaški sudac Dražen Štrok bit će jedan od 20 sudaca košarke u invalidskim kolicima na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama.