19. srpanj 2024. | Autor: td

Gradonačelnik Grada Varaždina i zamjenik posjetili Tekstilno – tehnološki fakultet u Varaždinu

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika te saborski zastupnik Miroslav Marković posjetili su u četvrtak Tekstilno – tehnološki fakultet, Studijsku jedinicu Varaždin. 

Gradonačelnik i zamjenik upoznali su se sa radom i programom ove međunarodno priznate obrazovne i znanstvene institucije koja je vodeća nacionalna i regionalna visokoškolska i istraživačka ustanova u području tekstilnog inženjerstva i tehnologije te modnog dizajna, a u Varaždinu se izvodi stručni prijediplomski studij Tekstilne, odjevne i obućarske tehnologije (TOOT) orijentiran prema specifičnostima tekstilne, odjevne i obućarske struke. Neizostavan dio izvođenja nastave na ovom studijskom programu čine vježbe u laboratoriju i praksa vezana uz stjecanje znanja i vještina iz struke.  

Dekanica fakulteta prof. dr. sc. Anica Hursa Šajatović, prodekanica za poslovanje doc. dr. sc. Bosiljka Šaravanja, predstojnik studija u Varaždinu Josip Petric, dipl. ing. i ostali djelatnici fakulteta predstavili su i novi šivaći stroj JACK K5-UT-01GBX356 kupljen donacijom Grada Varaždina. Radi se o specijalnom šivaćem stroju koji radi sa prekrivnim ubodom. On se koristi za ukrasno prošivanje elastičnih šavova, porubljivanje poruba na odjevnim predmetima od pletiva, a imali su prilike vidjeti i isprobati na koji način šivaći stroj radi. 

Ovom donacijom Grada Varaždina potpomaže se postizanju ishoda učenja i vještina studenata potrebnih za bolju kompetitivnost na tržištu rada te realizaciji raznih projekata i suradnje od kojih su neki projekti suradnje s Gradom Varaždinom.