09. rujan 2021.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, nazočio je predaji na korištenje novog hibridnog travnjaka NK Varaždina

Riječ je o najvećem ulaganju ikada u NK Varaždin, a projekt je realiziran putem natječaja Hrvatskog nogometnogai uređenje hibridnih travnjaka, s ciljem poboljšanja kvalitete uvjeta igranja nogometa.

„ Postavljanje hibridnog travnjaka na stadionu preduvjet je, uz ostalo, da Varaždin bude ponovo domaćin odigravanja službenih utakmica raznih reprezentativnih selekcija, budući da je uređen prema UEFA licenci. Nogomet je najpopularniji i najmasovniji sport i vjerujem da će upravo na ovom travnjaku stasati neki novi reprezentativci, a budući da je u sklopu projekta i teren za mali nogomet i neki novi klinci čime je i budućnost kluba zajamčena.“ - kazao je gradonačelnik Bosilj

 

Gradonačelnik je pozvao sve Varaždince da u subotu podrže NK Varaždin u 4. Kolu 2 HNL Lige protiv Kustošije u prvoj utakmici na novom hibridnom terenu.

 

Vrijednost investicije ugradnje hibridnog travnjaka iznosi oko 7,3 milijuna kuna, od kojih Hrvatski nogometni savez financira dopremu i ugradnju hibridnog travnjaka u iznosu od 5,5 milijuna kuna, a Grad Varaždin i NK "Varaždin" osigurali su ostatak od 1, 8 milijuna kuna za pripremu terena nogometnog igrališta za postavljenje umjetne trave.