20. rujan 2021.

Gradonačelnik Grada Montale (Italija) u službenom posjetu Gradu Varaždinu

U službenom posjetu Gradu Varaždinu boravi delegacija iz prijateljskog Grada Montale (Italija) na čelu s gradonačelnikom Ferdinandom Betti. 

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina Vesna Haluga održali su danas 20. rujna 2021. godine u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina službeni prijem za gradonačelnika Grada Montale Ferdinanda Betti i njegove suradnike Sandru Neri i Tiziana Pierucci. Na sastanku se razgovaralo o konkretnim mogućnostima unapređenja dosadašnje suradnje na području obrazovanja, umjetnosti sporta i kulture. Grad Varaždin i Grad Montale gradovi su koji su poznati i po svojoj tekstilnoj industriji što je i bila poveznica te poticaj za sklapanje prijateljstva još davne 1987. godine.

Delegacija Grada Montale boravi u Varaždinu od 19. rujna 2021. godine do 21. rujna 2021. godine te su u sklopu posjete Gradu Varaždinu u nedjelju 19. rujna 2021. godine uživali na koncertu Varaždinskog komornog orkestra u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu u sklopu Varaždinskih baroknih večeri u pratnji predsjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravke Grđan.