07. rujan 2020. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik dočekao prvašiće za prvi dan škole

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Ivan Čehok u ponedjeljak je povodom početka nove školske godine posjetio varaždinsku I. osnovnu školu gdje je prvašićima podijelio reflektirajuće prsluke za sigurnost u prometu i poželio im uspješan početak nastave.

„Djeci ne možete zabraniti veselje, radost i iščekivanje. Oni su radosni, neki pomalo i tužni i zabrinuti jer se moraju rastati od roditelja, neki posebno pričljivi. Vjerujem da neće osjetiti utjecaj ove korona krize te da su na snazi ove posebne mjere jer ćemo se svi zajedno truditi, s ravnateljima i učiteljima, da im to olakšamo. – rekao je gradonačelnik. Potvrdio je kako u varaždinskim osnovnim školama sve ide svojim tijekom, osim u II. i V. osnovnoj školi gdje još uvijek traju radovi koji su započeli za vrijeme školskih praznika: „Kako će se učionice oslobađati od radova, tako će se djeci omogućiti pristup. No, u svim ostalim školama imamo dobre prostorne uvjete i možemo odmah prionuti organizaciji prema svim preporukama epidemiologa.“

Istaknuo je kako su epidemiološke mjere i preporuke dosta stroge, ali da je Grad uspio sve uskladiti. „Grad Varaždin osigurao je produženi boravak već od ovog tjedna za 1. i 2. razrede tako da najmlađi školarci neće biti zakinuti ni u toj mogućnosti. Svima kojima je to potrebno osigurali smo javni prijevoz, a za sve učenike osigurali smo radne bilježnice i potrebne materijale za obvezne predmete, kao i zaštitne zdravstvene maske učenicima i djelatnicima osnovnih škola. Svoj djeci mogu zaželjeti da se ugodno i sretno osjećaju u školi, da puno toga nauče, da budu dobri jedni prema drugima i čuvaju jedni druge. Pozivam i vozače da dodatno pripaze u prometu, da uspore čim vide reflektirajuće prsluke jer djeca nekad budu nestašna i zaborave na promet.“ – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.