27. rujan 2023. | Autor: dd

Gradonačelnik čestitao policajcima njihov dan – blagdan Sv. Mihaela

Svečanom akademijom u Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, u srijedu 27. rujna 2023. godine u organizaciji PU varaždinske  obilježen je Dan policije, blagdan Sv. Mihaela. Prije svečanosti upaljene su svijeće i položeno cvijeće uz spomen obilježja poginulim varaždinskim policajcima, a u katedrali je služena sveta misa.

Nakon uvodnog govora načelnika PU varaždinske Predraga Benčića, čestitku policajcima uputio je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj: Prilika je to da se svim djelatnicima policije zahvalimo za svakodnevni rad na očuvanju naše sigurnosti. Varaždin je siguran grad, što se tiče općeg ali i gospodarskog kriminaliteta. To je vrlo bitno jer samo sigurna sredina privlači strane ulagače. – rekao je gradonačelnik Bosilj napomenuvši da Varaždinci, koji naročito cijene kulturu, trebaju još zajedno poraditi na razvijanju prometne kulture. Prometna kultura nije na nivou na kakvom bi željeli da bude, vidimo porast prometnih prekršaja. Nadam se da ćemo zajedničkim radom grada i policije uspjeti podići prometnu kulturu vozača na jedan viši nivo. Policijski djelatnici su u našoj sredini uvaženi sugrađani koji zbog svog specifičnog i teškog posla zaslužuju posebno poštovanje. – rekao je gradonačelnik uz čestitku varaždinskom policajcima.

Čestitke policajcima uputio je i varaždinski župan Anđelko Stričak, a potom su, nakon kraćeg programa,  zaslužnim djelatnicima policije uručene zahvalnice.