16. svibanj 2014.

Gradonačelnik čestitao odbojkašima

OK VARAŽDIN ZA WEB

16.05.2014.-Članovima Odbojkaškog kluba Varaždin Volley na odličnim rezultatima postignutim o posljednje vrijeme u različitim kategorijama i natjecanjima, u petak je čestitao Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina zajedno sa svojim zamjenikom Vjeranom Radelićem. naglasio je kako se zahvaljujući njihovom radu kvalitetna odbojka ponovo vraća u Varaždin koji je prije deset godina uspio uzeti naslov prvaka Hrvatske. Rezltate i rad kluba predstavio je Damir Ivančić, predsjednik kluba koji je također najavio bolje dane za vrhunsku odbojku u Varaždinu.
OK Varaždin Volley u protekloj sezoni ostvario je značajan napredak u svim aktivnostima i djelovanjima.
U natjecateljskom dijelu muška seniorska ekipa, nakon ulaska u 1. Ligi osigurala je prvoligaški status što je i bio ovogodišnji glavni cilj, ženska seniorska ekipa ostvarila je značajno bolji plasman u 2. Ligi i na pragu je ulaska u novu 1. B ligu, čime će OK Varaždin Volley biti jedan od rijetkih sportskih kolektiva koji će u svojim redovima imati dva prvoligaša.
U mlađim uzrasnim kategorijama (najmlađi kadeti, mlađi kadeti, kadeti i juniori) u muškoj i ženskoj kategoriji ostavreni su bolji ili isti rezultati nego prethodne sezone. Posebno treba istaknuti da je ekipa mlađih kadeta osvojila 1. mjesto na  prvenstvu Regije Centar i 2. mjesto na prvenstvu države, te da je na oba natjecanja za najboljeg pojedinca proglašen tehničar Gabrijel Ivančić. Mlađe kadetkinje ostvarile su za deset mjesta bolji rezultat na državnom natjecanju nego prošle godine.
Osim toga ženska seniorska ekipa osvojila je prvo mjesto u županijskom Kup natjecanju te tako još jednom potvrdila visoki nivo kvalitete.
Osim toga druga i treća ženska ekipa natjecale su se u 3. Ligi u kojoj je OK Varaždin Volley 2 osvojio 1. mjesto. U 3. ligi natjecala se i druga muška ekipa OK Varaždin Volley i osvojila 5. mjesto, što je za četiri mjesta bolji rezultat nego prošle sezone.  
Od pojedinaca još treba izdvojiti i juniora Luku Somođija koji je izabran u juniorsku reprezentaciju Hrvatske, s kojom je bio nedavno na kvalifikacijskom turniru u Turskoj. 
Osim natjecanja u OK Varaždin Volley organizira obilježavanja značajnih događaja iz odbojkaške povijesti Varaždina, tako je ove godine bilježena deseta godišnjica osvajanja prvenstva Hrvatske OK Varaždin revijalnom utakmicom OK Varaždin iz sezone 2003/04. i OK Varaždin Volley. Organizirana su i razna druženja članova,uključuju se u razne humanitarne akcije, u promocije pozitivnih vrijednosti, uspostavljeni su odlični odnosi s Hrvatskom odbojkaškom udrugom, te brojnim odbojkaškim klubovima u regiji.
U tom smjeru nastavit će se rad u klubu i dalje jer se i u rad uprave kluba uključio veći broj članova koji razmišljaju vrlo slično.