30. prosinac 2019. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik čestitao Jagodi Kralj Novak na 50 godina umjetničke karijere

Gradonačelnik Ivan Čehok u ponedjeljak je u Salonu Gradske vijećnice primio prvakinju drame Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu Jagodu Kralj Novak, kako bi joj čestitao na 50. godišnjici njene umjetničke karijere.

Jagoda Kralj Novak je povodom svog jubileja izdala monografiju s detaljnim, kronološkim prikazom svog rada koju je ovom prilikom i prezentirala gradonačelniku. Prijemu su prisustvovale zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica te intendantica HNK u Varaždinu Jasna Jakovljević.    

„Jagoda Kralj Novak nije samo jedna od glumica i nije samo naša nacionalna prvakinja već možemo reći da se u tisućama lica što ih je donijela na pozornicu zrcali i povijest cijelog našeg kazališta. Ja sam zaista sretan, kao gradonačelnik i kao čovjek koji od malih nogu prati kazalište, da imamo ovu monografiju jer, čitajući i listajući njenu monografiju, možete doznati sve o povijesti varaždinskog kazališta, o sjajnim predstavama, o suradnji kazališta i naših glumaca sa režiserima iz Varaždina i iz cijele Hrvatske, pa i šire, te o važnosti kazališta za Varaždinke i Varaždince i varaždinsku publiku. Ispred svih građana čestitam gospođi Jagodi, zahvaljujem joj na ovoj monografiji i na cijelom njenom umjetničkom opusu.“ – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.