06. srpanj 2021. | Autor: uo g i gv

Gradonačelnik Bosilj neće tolerirati da se direktno i namjerno ugrožava zdravlje stanovnika

Gradonačelnik Bosilj: „Neću tolerirati da se direktno i namjerno ugrožava zdravlje stanovnika Varaždina.Vjerujem da će već sutra savjest i čast članova Nadzornog odbora Čistoće pridonijeti rješavanju problema bahatosti, nesposobnosti  i nerada direktora“

Nastavno na Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj smatra da zbog namjernog ugrožavanja zdravlja građana donošenjem jednostrane odluke o obustavi odvoza mješovitog komunalnog otpada direktor Čistoće mora podnijeti neopozivu ostavku ili biti opozvan.

Također, sukladno Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom pružatelj usluge odgovara za sigurnost, redovitost i kvalitetu usluge. „Dosta je prebacivanja loptice na Grad kada to direktoru odgovara. Jasno je kako nije dorastao poslu i funkciji koju obnaša i kao što sam rekao ne planiram dalje raditi posao za koji je dobro plaćen. Učinio je sve što je mogao kako bi opstruirao rad Gradske uprave, radimo njegov posao već tri tjedna, sve mogu, ali da će svojim odlukama ugrožavati zdravlje naših sugrađana ne mogu i neću više tolerirati.

Vjerujem u savjest i čast članova Nadzornog odbora i nadam se kako će ipak članovima NO Čistoće koje je postavio bivši gradonačelnik Čehok: Aureliji Šemiga, Lovorki Gotal Dmitrović i predstavniku radnika, zdravlje naših građana biti ispred političkih igara bivšeg gradonačelnika  i da će sutra nazočiti sjednici. “ – zaključio je gradonačelnik Bosilj.