18. ožujak 2022. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik Bosilj: „Naše RODE su i danas, nakon svih ovih godina, ''Prvi u ratu – prvi u miru!''. Hvala im!“

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u petak je nazočio svečanom obilježavanju 31. godišnjice osnutka Specijalne jedinice policije PU varaždinske „RODA“ koje se održalo kod spomen obilježja u Milčetićevoj ulici u Varaždinu.

Zajedno s izaslanikom predsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Dinkom Tandarom, županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom i predsjednikom Udruge SJP PU varaždinske „RODA“ Draženom Vitezom, položio je ruže za 37 poginulih i nestalih policajaca koji su izgubili život u Domovinskom ratu.

Specijalna jedinica policije tadašnje Policijske uprave Varaždin koju su sačinjavali pripadnici s područja Varaždina, Međimurja, Zagorja i Podravine utemeljena je na današnji dan, 18. ožujka 1991. godine.

„Njihov je neizmjeran doprinos u oslobođenju grada Varaždina i svih drugih područja naše domovine tijekom Domovinskog rata, ali oni i danas pod istim geslom „Prvi u ratu - prvi u miru!“, kroz svoje aktivnosti, projekte i svojim djelovanjem u Udruzi, čine važan i neizostavan stup našeg društva. Ponosno danas slavimo s njima obljetnicu osnutka i odajemo počast njihovim pripadnicima koji su izgubili svoje živote za hrvatsku samostalnost. Grad Varaždin „RODAMA“ će uvijek pružati ruku kao partner i biti podrška u njihovom daljnjem radu.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.