08. prosinac 2023. | Autor: vh dd

Gradonačelnik Bosilj i predsjednik Županijske skupštine Križanić priredili prijem za mons. Tomu Vukšića, nadbiskupa i metropolita Vrhbosanske nadbiskupije

Gradonačelnik grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije dr. sc. Josip Križanić, u petak 8. prosinca 2023. godine, u privremenoj Gradskoj vijećnici primili su mons. Tomu Vukšića, nadbiskupa i metropolita Vrhbosanske nadbiskupije, ujedno i predsjednika Upravnog odbora Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije koja povodom obilježavanja četvrte obljetnice svoga postojanja, u Varaždinu organizira donatorsku večeru na kojoj se prikupljaju sredstva za uređenje Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu, a kojoj prethodi i sveta misa u varaždinskoj Katedrali uznesenja blažene djevice Marije na nebo koju će predvoditi mons. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup i mons. Bože Radoš, varaždinski biskup.

Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije sa sjedištem u Vukovaru već četiri godine pruža potporu u provođenju humanitarnih aktivnosti usmjerenih na dobrobit bolesnih, starih i nemoćnih osoba, djece i mladih te aktivno pomaže projekte u Republici Hrvatskoj i Vrhbosanskoj nadbiskupiji.  

Prijemu su nazočili i članovi Upravnog odbora Zaklade mons. Slađan Ćosić, preč. Vladimir Pranjić, g. Josip Dabro, član Upravnog odbora i upravitelj Zaklade, g. Marinko Beljo, član Upravnog odbora i voditelj ureda Zaklade, don Ivan Tolj, prijatelj Zaklade i gđa Lidija Augustinović.