26. listopad 2021. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnik Bosilj: „Djeca dobitnici priznanja Veliko srce Varaždina su pokazatelj da još uvijek ima šanse za naše društvo i grad.“

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u utorak je u Gradskoj vijećnici na svečanosti povodom Međunarodnog dana međusobnog pomaganja, uz predsjednicu Dječjeg gradskog vijeća Vidu Huzjak uručio plakete Veliko srce Varaždina 2021.

Svečanosti su nazočili i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić. Plaketa se uručuje za izvanredna postignuća te istaknute uspjehe na području međusobnog pomaganja, vršnjačke pomoći, međugeneracijske solidarnosti, promicanja i poštovanja dječjih prava.

Veliko srce Varaždina ove se godine dodjeljuje 9. put, a odluku o dobitnicima donijelo je Dječje gradsko vijeće na prijedlog Dječjih foruma, Vijeća učenika, Društva naša djeca, učitelja, razrednika, ravnatelja svih varaždinskih osnovnih škola i Centra Tomislav Špoljar.

„Želim se zahvaliti ovoj djeci, oni su zaista veliko srce Varaždina jer slobodno vrijeme ulažu u nešto više, neki viši cilj, pomažu drugima, rade nešto korisno za zajednicu. Fantastično je da već tako mladi, kao osnovnoškolci, kreću s takvim aktivnostima i vjerujem da je to pokazatelj da još uvijek ima šanse za naše društvo i grad. Čestitam vam što ste se odlučili biti društveno korisni, što pomažete svojim kolegama iz razreda, svojim prijateljima, što pomažete ljudima koji su se našli u nevolji. Želja za volontiranjem je prekrasna ljudska osobina i ja vjerujem da se dobro vraća dobrim te da će se to, kad-tad, i vama vratiti u životu.“ – rekao je gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

Veliko srce Varaždina priznanje je kojim Dječje gradsko vijeće želi istaknuti one učenike i djecu koji svojim radom doprinose zajednici, koji u svojoj okolini primjećuju one kojima je pomoć potrebna i pomažu, a pri tom su nerijetko uspješni učenici, aktivni na raznim područjima u školi i izvan nje, ali ipak svojim suosjećanjem, vremenom, znanjem ili džeparcem pomažu potrebitima.

DOBITNICI:

1. Diori Canjuga                     

2. Jana Biškup

3. Ema Potočnik                                            

4. Laura Rašić            

5. Mia Kolmanić                    

6. Lana Bužanić                     

7. Lucija Knežić                     

8. Mislav Kolarić                   

9. Marta Višnjić

10. Nina Malić

11. Manuela Barmanec

12. Noel Jambres

13. Bella Sedlar

14. Jelena Mikić

15. grupna plaketa: 4.B, I.OŠ Varaždin

16. grupna plaketa: Dječji forum V.OŠ