03. svibanj 2012.

GRADONAČELNICI VARAŽDINA I VELESA POTPISALI PISMO O SURADNJI

veles image habus_vales_640

03.05.2012. - Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i njegov makedonski kolega, gradonačelnik Velesa Goran Petrov, potpisali su danas Pismo o suradnji između ova dva Grada.

"Zadovoljstvo mi je biti prijatelj s Varaždinom, gradom bogate povijesti, kvalitetne sadašnjosti i vrlo perspektivne budućnosti" -rekao je gradonačelnik Petrov. „ Zajedničko nam je mnogo toga,  i Varaždin i Veles imali su radno intenzivnu industriju, a oba grada perspektivu vide u ulaganju i razvoju obrazovanja. Jedni od drugih možemo mnogo toga naučiti, interes postoji te sam siguran da je ovo početak dugogodišnje kvalitetne suradnje“ -  rekao je Habuš.

Večeras u Veles stiže i  delegacija gospodarstvenika, predvođenih predsjednikom Županijske gospodarske komore Čedomilom Cesarcem koji će se sutra  na gospodarskom forumu susresti s predstavnicima 20 - ak tamošnjih tvrtki.

Inače, Veles je nekada bio jedan od industrijski najrazvijenijih gradova u bivšoj Jugoslaviji, s jakom tekstilnom, metaloprerađivačkom industrijom i  industrijom proizvodnje keramičkih pločica.

veles

Danas se  pak suočava s velikom nezaposlenošću pa je  gradu od 40 tisuća stanovnika više od 10 tisuća nezaposlenih. U suradnji kakva se očekuje nakon potpisanog pisma s Varaždinom  te u  povezivanjima  osobito na zajedničkim EU projektima i nastupu prema tržištima Europe  u Velesu  traže nove puteve izlaska iz krize.