01. listopad 2023. | Autor: dd

Gradonačelnici Varaždina i Makarske podržali suradnju braniteljskih udruga 104. i 156 brigade

Gradonačelnici Varaždina i Makarske, dr. sc. Neven Bosilj i Siniša Paunović podržali su rad i suradnju braniteljskih Udruga 156. i 104. brigade Hrvatske vojske. Varaždinska udruga koja njeguje tradicije slavne 104. brigade Hrvatske vojske bila je proteklih dana domaćin suborcima iz Makarske te je dogovorena daljnja suradnja koju su podržali obojica gradonačelnika.

Dana 28. rujna, obilježen je dan Grada Bjelovara i dan bjelovarskih branitelja. Tom prilikom je otkrivena spomen ploča Siniši Paunoviću, Makaraninu, koji je poginuo prilikom oslobađanja Bjelovara. Na otkrivanju spomen ploče bili su nazočni gradonačelnik Grada Makarske, dr. sc. Zoran Paunović sa izaslanstvom Udruge 156. brigade Makarska te izaslanstvo Udruge pripadnika 104. brigade ZNG, koja je također sudjelovala u oslobađanju Bjelovara.

Dana 30. rujna izaslanstvo Udruge 156. brigade posjetilo je također Grad Ivanec, gdje je zajedno s izaslanstvom Udruge 104. brigade i Ogrankom Ivanec, kao domaćinom, odalo počast poginulim braniteljima ivanečkog kraja, polaganjem ruža i paljenjem svijeća, kod spomenika braniteljima, na Trgu hrvatskih Ivanovaca.

Izaslanstvo 156. brigade odalo je počast svim poginulim pripadnicima 104. brigade, paljenjem svijeća kod spomen obilježja na varaždinskom groblju. Prilikom ovog susreta dogovorene su daljnje aktivnosti i suradnja između ove dvije udruge, u cilju očuvanja uspomene na poginule i umrle pripadnike, kao i promicanja istine i očuvanja digniteta Domovinskog rata.