09. ožujak 2022. | Autor: ddretar

Gradonačelnici o novim iskoracima u suradnji Splita i Varaždina

U Gradskoj upravi Grada Splita gradonačelnik Ivica Puljak je u srijedu, 9. ožujka 2022. godine primio dr.sc. Nevena Bosilja, gradonačelnika Grada Varaždina. 

Teme njihovog razgovora bile su uspostava snažnije suradnje dva grada na kulturnom polju, dosadašnja iskustva u realizaciji razvojnih gradskih projekata te europsku sufinanciranje projekata.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak izrazio je toplu dobrodošlicu kolegi Nevenu Bosilju iz Varaždina izrazivši uvjerenje kako ima širokog prostora za uspostavu više razine suradnje dvaju gradova. Posebno se to odnosi na područje kulture, a naročito u festivalskom i kazališnom segmentu. U prijateljskom razgovoru podsjetili su se već započetog projekta  „Tri Grgura“ koji je dobra osnova za nastavak i nadogradnju kulturne suradnje o čemu je gradonačelnik Varaždina Bosilj rekao:

„Suradnju Splita i Varaždina podigli smo na višu razinu.  Nastavljamo  s projektom „Tri Grgura a napravit ćemo novi iskorak u suradnji kazališta. Konkretnije, razgovarali smo  o mogućnosti gostovanja HNK Split s mjuziklom  „Bambina“u varaždinskoj Areni. Nadalje, Varaždinski tamburaški orkestar održat će na fešti sv. Duje uzvratni koncert na Rivi s klapom Hrvatske ratne mornarice i Splitskim KUD-om Jedinstvo koje je nedavno gostovalo kod nas u Varaždinu. Uz kulturu, širimo također suradnja na području gospodarstva. Na primjer, Split će prenijeti svoja iskustva iz uspostave ITU sustava te će se povezati razvojne agencije Splita i Varaždina, razvojne agencije Rast i Sjever DAN.“ – javio se gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj iz Splita.

Uz gradonačelnika Nevena Bosilja razgovorima i susretu u Splitu prisustvovao je i ravnatelj Koncertnog ureda Grada Varaždina Raymond Rojnik, a dobrodošlicu Varaždincima poželjeli su i zamjenik splitskog gradonačelnika Antonio Kuzmanić te Emin Sarajlić, predsjednik KUD-a Jedinstvo.

 

Fotografije ustupila Gradska uprava Grada Splita