23. kolovoz 2021. | Autor: Maja Hrešć

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić u posjetu Gradu Varaždinu

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u ponedjeljak je uz svog zamjenika Miroslava Markovića i predsjednicu Gradskog vijeća Zdravku Grđan u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnike Grada Čakovca Ljerku Cividini i Grada Koprivnice Mišela Jakšića.

Prijemu su se uz gradonačelnicu Cividini iz Grada Čakovca odazvali i njezina zamjenica doc.prim.dr.sc. Marina Gradišer, predsjednik Gradskog vijeća Darko Zver te pročelnik Ureda gradonačelnice David Vugrinec, a iz Grada Koprivnice uz gradonačelnika Jakšića stigli su zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

Na sastanku u Gradskoj vijećnici razgovaralo se o mogućnostima buduće suradnje na području gospodarstva, infrastrukture, turizma, zaštite okoliša, EU projekata, a nakon sastanka zajedno su obišli staru gradsku jezgru i posjetili Špancirfest.

Gradonačelnik Neven Bosilj izrazio je zadovoljstvo što su gradonačelnica Čakovca i gradonačelnik Koprivnice posjetili Varaždin. Naglasio je kako su na radnom sastanku dogovorili temelje buduće suradnje. „Sva tri naša grada dio su ITU mehanizma, ali postoje neki projekti koji su regionalni, gdje možemo zajednički nastupati i napravit ćemo sve da kroz sljedeće razdoblje zajednički apliciramo na određene EU projekte. Primjerice tu je projekt Happy aging, odnosno Sretno starenje, na koji se već prijavljivalo, ali nije bio kvalitetno pripremljen.“ – rekao je gradonačelnik. Osvrnuo se i na turističku ponudu tri grada: „Grad Čakovec već je održao Porcijunkulovo, Grad Koprivnica ima Renesansni festival, a Varaždin Špancirfest. Ne samo da smo nositelji gospodarskih aktivnosti u Hrvatskoj, sva tri grada su u prvih šest po zaposlenosti na tisuću stanovnika, već smo i nositelji turizma u sjevernoj, odnosno kontinentalnoj Hrvatskoj, jer ovo su tri najvažnije kontinentalne turističke manifestacije.“

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini zahvalila je gradonačelniku Bosilju na gostoprimstvu. „S obzirom na to da su i Koprivnica i Čakovec i Varaždin dio kontinentalnog turizma i bitni su za razvoj sjevera Hrvatske, vjerujemo da ćemo kroz suradnju i projekte na kojima ćemo raditi otvoriti nova vrata i za ugostitelje i posjetitelje i zajedništvo sva tri grada kroz njihov razvoj.“ – rekla je gradonačelnica. Istaknula je kako će nastaviti održavati dobru komunikaciju i suradnju za dobrobit svih građana Čakovca, Koprivnice i Varaždina.

„Hvala gradonačelniku Bosilju na pozivu na ovo formalno i neformalno španciranje i drago mi je što je s nama danas i Ljerka Cividini. Naši gradovi imaju turističke manifestacije koje pokazuju da se uspješna turistička priča može raditi i na kontinentu, bez mora, a to pokazuje i koliko su ljudi ovdje radišni i inovativni i vole svoj kraj. Drago mi je i što smo se danas u radnom djelu posjeta dotaknuli tema koje se tiču buduće suradnje i gospodarskog i obrazovnog razvoja našeg sjevera jer ovaj dio Hrvatske je najrazvijeniji u našoj zemlji, s najjačom gospodarskom snagom. Znamo da nas se puno puta i zaobiđe jer smo „prerazvijeni“, ali suradnjom Varaždina, Čakovca i Koprivnice puno lakše ćemo se izboriti za neke stvari nego pojedinačno, svaki za sebe.“ – rekao je gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić i naglasio kako se veseli svim budućim zajedničkim aktivnostima.