01. srpanj 2021. | Autor: uo za poslove grad i gv

Gradom će se u našem mandatu upravljati, a ne vladati!

Kako bismo bili istinski servis našim građanima, kao što smo i najavili kada smo preuzeli upravljanje Gradom, danas 1.srpnja 2021. godine započinjemo s procesom reorganizacije gradske Uprave.

Cilj koji želimo postići je povećanje učinkovitosti, specijalizacije poslovanja, jačanja međusektorske suradnje, zadovoljstva zaposlenika i osnaživanje timskog rada.

Kako bismo još intenzivnije pratili trendove i aktivno uvodili nove razvojne projekte i aktivnosti s ciljem podizanja kvalitete života naših sugrađana, isto ćemo nakon Gradske uprave provesti i u poduzećima i ustanovama kojima je osnivač Grad Varaždin.

 

Ljudi su početak i kraj svake priče te reorganizaciju započinjemo razgovorom sa sindikalnim povjerenikom Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH, podružnica Grada Varaždina g. Velimirom Vujecom i anketiranjem djelatnika kako bismo stekli uvid u sva njihova znanja, vještine, ali i zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom te kako bi svojim prijedlozima, od samog početka aktivno  sudjelovali i pridonijeli stvaranju radnih uvjeta u kojima će biti zadovoljstvo raditi. Slijedi izrada prijedloga ustroja i sistematizacije radnih mjesta te donošenje svih potrebnih pravnih akata.

Proces bi u sljedeća tri mjeseca trebao biti završen raspisivanjem javnog natječaja za pročelnike koji će također biti potpuno javan.

 

Imamo jasnu viziju našega grada koju ćemo s motiviranim timom, profesionalnim radom i aktivnom suradnjom transformirati naš gad da ponovno bude mjera i obrazac.