12. listopad 2022. | Autor: Maja Hrešć

Grad Varaždin sufinancira energetsku obnovu obiteljskih kuća

Foto: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Grad Varaždin je osigurao sredstva za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća i korištenje obnovljivih izvora energije kako bi svojim građanima olakšao provedbu projekata energetske učinkovitosti s ciljem smanjenja potrošnje energije i emisija CO2 u atmosferu te poboljšanja kvalitete života.

Građanima Grada Varaždina koji temeljem Javnog poziva EnU-2/21 Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uspješno provedu projekt energetske obnove obiteljskih kuća, Grad Varaždin sufinancirat će dodatnih 15% opravdanih troškova, a do maksimalnog iznosa od 15.000,00 kn po korisniku sredstava. Sufinanciranje se vrši po principu povrata sredstava nakon uspješne provedbe projekta i isplate sredstava od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na Javni poziv EnU-2/21 Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavilo se 159 građana Grada Varaždina, od kojih je 118 steklo pravo na dodjelu bespovratnih sredstava. Ukupna vrijednost investicija u energetsku obnovu obiteljskih kuća na području Grada Varaždina iznosi približno 18.250.000,00 kn, od čega su nepovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost približno 8.200.000,00 kn. Prijavom na Javni poziv Grada Varaždina, građani mogu ostvariti pravo na dodatna bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od približno do 1.800.000,00 kn kroz period 2022. i 2023. godine. Iz tog razloga pozivamo građane da se prijave na Javni poziv Grada Varaždina i ostvare pravo na dodatno sufinanciranje.

Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća na području Grada Varaždina objavljen je na internetskim stranicama Grada Varaždina https://varazdin.hr/javni-pozivi/javni-poziv-sufinanciranje-energetske-obnove-obiteljskih-kuca-9979/.