08. lipanj 2020. | Autor: Maja Hrešć

Grad Varaždin subvencionira kupnju, popravak ili servis bicikla

Kako je najavio gradonačelnik Varaždina Ivana Čehok, Grad će poticati uporabu bicikla u prometu, ispravnost bicikla i povećati sigurnost ostavljanja bicikla u gradu.

Predstavnici specijaliziranih prodavaonica bicikala i biciklističke opreme koje u sklopu svojih djelatnosti obavljaju i servis bicikla (Bike box - Matis Outdoor, Panex dinamic, Rog Joma i Beciklin), podržali su prijedlog gradonačelnika:

  • Grad Varaždin objavit će javni poziv svim zainteresiranim građanima koji žele kupiti novi bicikl da iskoriste subvenciju Grada od 300,00 kuna u jednoj od trgovina čiji će popis biti objavljen na web stranici Grada Varaždina
  • od 15. rujna 2020. do 15. prosinca 2020. godine Grad Varaždin će subvencionirati servis bicikala za građane grada Varaždina u iznosu do 50% troškova servisa, odnosno do maksimalno 200 kuna po korisniku poticaja

Ovakav prijedlog usuglašen je s trgovinama i serviserima s obzirom na sezonsku dinamiku servisiranja i prodaje bicikala.

Osim toga, s obzirom na učestale krađe bicikla, Grad će osigurati tri lokacije u samom središtu, na kojem će se bicikli parkirati pod nadzorom (Trg Slobode, Stepinčeva kod meteorološkog stupa i Šenoina kod placa). Također, sazvan je sastanak Vijeća za prevenciju kriminaliteta  na kojem će se zajedno s Policijskom upravom varaždinskom razmotriti načini kako smanjiti krađe bicikala.