12. travanj 2021. | Autor: Maja Hrešć

Grad Varaždin potpisao ugovor s tvrtkom NTH MOBILE – nova investicija u informatičku industriju

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok u ponedjeljak je potpisao ugovor s tvrtkom NTH MOBILE d.o.o. kojim je prodano gradsko zemljište u Hallerovoj aleji površine 3000 m2. 

Time je Grad Varaždin postao bogatiji za 3.397.410,00 kuna, kolika je kupoprodajna cijena zemljišta.

Ovaj potpis ugovora za već petu veću investiciju na gradskom zemljištu, rezultat je uspješne suradnje Grada Varaždina s investitorima. Riječ je o tvrtki koja duže vrijeme posluje u Varaždinu, zapošljava stotinjak visokoobrazovanih mladih ljudi i proistekla je iz Tehnološkog parka Varaždin kao jedna od prvih stanara. U Varaždinu namjerava i dalje širiti svoje poslovanje te s vremenom uspostaviti i mali inkubacijski centar te dovesti i druge švicarske tvrtke.

Gradonačelnik je izrazio veliko zadovoljstvo činjenicom da se u gradu Varaždinu provode nove investicije u informatičku industriju: „Drago mi je što će ova investicija pridonijeti još većem zapošljavanju visokoobrazovanih mladih stručnjaka u Varaždinu, da će tvrtka za sobom povući i druge investitore i zadovoljan sam činjenicom da u ovakvim okolnostima, kad gospodarstvo stagnira, Grad Varaždin stječe prihode iz osnove prodaje zemljišta za informatičku industriju.“