31. kolovoz 2018. | Autor: Maja Hrešć

Grad Varaždin pokrenuo televizijski informativni kanal

U petak, 31. kolovoza 2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina održala se konferencija za novinare na kojoj su zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, zamjenica Sandra Malenica i predstavnik Magić Neta Stanislav Magić novinarima prezentirali novi televizijski kanal namijenjen informiranju građana, Varaždin Info kanal.

Grad Varaždin će Info kanalom svojim gledateljima, građanima Varaždina, turistima i posjetiteljima, 24 sata dnevno pružati širok raspon informacija od njihovog interesa. Tako će kroz četiri kategorije gledatelji moći saznati opće obavijesti iz Gradske uprave, informacije o projektima i aktivnostima Grada, komunalno – servisne informacije, aktualna događanja i najave, a kroz dogledno vrijeme Varaždin Info kanal prenosit će i sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina i gledatelji će uživo moći pratiti različita gradska događanja.

Varaždin Info kanal na ovaj način na jednom mjestu objedinjuje informacije i novosti iz gradske uprave, gradskih ustanova i tvrtki, Turističke zajednice Grada Varaždina, Mjesnih odbora, gradskih udruga i suradnika. Gledatelje se želi informirati, ali i približiti im sve aktivnosti onih koji djeluju na usluzi građana i time im podižu kvalitetu života ili boravka u gradu Varaždinu.  

Ovaj televizijski kanal bit će dostupan za pretplatnike Magic Neta, prenosit će se na web stranici Grada Varaždina te će se emitirati na nekoliko televizijskih punktova u gradu. Prvi televizijski punkt je Gradska vijećnica gdje su novinari danas premijerno mogli pogledati emitiranje.

„Info kanal nije novost, u Republici Hrvatskoj već ga koriste neki gradovi i općine, ali je iskorak u načinu informiranja građana o tome što se događa u gradu. Svaki pretplatnik Magic Neta, odnosno kućanstvo, kojih je u gradu Varaždinu oko 10 000, sada na svojim tv prijemnicima mogu pratiti i Varaždin Info kanal. Također, kroz javljanja uživo građani će moći vidjeti što se događa na određenim lokacijama, bilo da su u pitanju građevinski radovi ili kulturna događanja. Ukupni trošak pokretanja kanala je 150 000 kn, a nastavlja se na projekt Optika u svaki dom kroz koji će svi naši građani imati optički internet u svom kućanstvu“, izjavio je zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.