25. ožujak 2013.

Grad Varaždin podržava održivi razvoj

kad benzinske utihnu govornici

25.03.2013.-„Grad Varaždin  podržava sva nastojanja koja vode prema oblikovanju održivih zajednica. Već smo učinili prve korake na tome putu, primjerice ulažući u energetsku učinkovitost, ali i da će daljnja politika ići u smjeru održivosti. „ – istaknuo je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na tribini „Kad benzinske utihnu“  na kojoj je u petak, 22. ožujka,  bilo riječi o življenju sa sve skupljom energijom i klimatskim promjenama.
Uz gradonačelnika, na tribini su govorili ekološki aktivist Zoran Skala iz Rijeke, predsjednica Društva arhitekata Varaždin Maja Kireta, direktor Razvojne agencije Sjever Miljenko Ernoić, Ivan Šimić, direktor Regionalne energetske agencije Sjever te Martin Hajdinjak, pročelnik za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Varaždinske županije.
Gradonačelnik Habuš pozvao je sve građanske inicijative i udruge da predstave svoje prijedloge i ideje vezane uz održivi razvoj obećavši da će sva kvalitetne inicijative biti ozbiljno razmotrene.
Tribinu, su organizirali Udruga za promicanje održivog načina življenja "Gredica", Razvojna agencija Sjever, Grad Varaždin i Varaždinska županija.